Кубрат отива в САЩ, за да подпише с истинска легенда

Кубрат Пулев заминава днес за САЩ, където трябва да подпише договор с истинската легенда в промоутърския бизнес на бокса – Боб Аръм.

Американецът, който вече е на 86 години, е бил мениджър на велики боксьори като Мохамед Али, Шугар Рей Леонард, Джордж Форман, Ивендър Холифийлд, Оскар де ла Оя и Мани Пакяо.

Сега Аръм има желание да помогне на Кобрата в похода му към световния връх. Пулев и партньорите му от „Епик Спорт“ са вземи решение Аръм да го представлява в преговорите за организиране на мач за световната титла с Антъни Джошуа и неговия промоутър Еди Хърн.

“Заминавам за САЩ и там ще уточним нещата, отивам да подпишем договор, но ще видим как ще се развие ситуацията. Възможно е да има и други новини оттам”, каза за “Тема Спорт” Кобрата относно бъдещото си партньорство с Аръм и “Топ Ранк”.

Българинът призна, че е впечатлен от Тайсън Фюри. Както от поведението му на ринга срещу Дионтей Уайлдър в неделя сутринта, така и от изказването му, че ще дари хонорара си на бедните и за изграждане на домове за бездомни.

“Копират от мен, няма лошо. Това, което каза Тайсън Фюри, е супер. Факт е, че е благородно и от сърце. Това може да го направи човек с голямо сърце и душа. Тежката категория е нещо съвсем различно. Боксьорите в тази дивизия сме показвали на хората как трябва да се мисли и да се държат. Ние сме добър пример за обществото. Това е истински спорт, за истински хора. Всеки знае президента на Америка и световния шампион в тежка категория. Това са сериозни хора.“

Източник: Gong.bg

Коментари