Пулев обяви, че може да организира боксова гала-вечер във Варна

Варна може да приеме боксова гала вечер през лятото на 2019 г. Това обяви в интервю пред БНТ Кубрат Пулев.

Той бе в основата на организацията на галата в София преди три дни, когато заедно с брат му спечелиха мачовете си пред пълните трибуни на зала “Арена Армеец”. Именно на Тервел Пулев предстои защита на титлата на Европейския съюз и батко му каза, че може това да стане във Варна или Бургас.

“Говорили сме с телевизиите, те са ОК за оргаизирането на още 2-3 боксови гали у нас. Лятото може и във Варна, може и в Бургас. София не е България. За нас е хубаво да е във всеки едни град. Видяхте, че и в Пловдив се строи зала, и в Бургас. Във Варна има една прекрасна, красива зала, която, макар и стара, все още е красива и много приятна”, каза Кобрата, който заедно с промоутъра си Ивайло Гоцев бяха в основата на организацията в София.

Той разкри, че се надява да има мач с Антъни Джошуа в края на 2019 г., но преди това ще проведе поне 1-2 срещи. “Всичко е въпрос на договорка. Той има още няколко титли, които трябва да защити, във различни федерации са. Чакаме решението на IBF, където аз съм основен претендент. Може би ще е в края на следващата година. До тогава ще направя 1-2 мача, които ще видим къде и кога ще са. Няма яснота с кого. Тепърва ми предстои лека почивка, след което ще договаряме накъде да поемем. Моят следващ мач няма как да е в България”, коментира Пулев.

Коментари